Principală  —  Ediţia PRINT  —  Ştiri vechi   —   Plutonierul major Oleg Andruşciac, salvatorul

Plutonierul major Oleg Andruşciac, salvatorul

Inspectorul controlului de frontieră din cadrul punctului de trecere „Giurgiuleşti-Galaţi”, întorcîndu-se acasă din tura de noapte, a auzit la marginea satului strigăte de ajutor.

Apropiindu-se de gospodăria de unde se auzeau vocile, plutonierul major Oleg Andruşciac a văzut în curte o femeie în vârstă care cerea ajutor comunicându-i  acestuia că în casa ei se află un hoţ.

Grănicerul a intrat în încăpere şi, în una din odăi, a găsit o femeie fără simţire. În acest răstimp infractorul a încercat să se ascundă în pivniţă. La momentul reţinerii răufăcătorul a încercat să opună rezistenţă, însă şansele lui au fost minime în comparaţie cu cele ale  „adversarului” – deţinător al centurii galbene la carate. Persoana reţinută nu avea asupra sa careva documente, deoarece din haine pe el avea doar lenjeria de corp şi ciubote. Din declaraţiile făcute de el  acesta s-a dovedit a fi consătean al femeilor , se numeşte Vitalii C., în vârstă de 21 ani.

Mai târziu a devenit cunoscut că tânărul reţinut este o rudă a uneia dintre bătrânele.

Colaboratorul Serviciului Grăniceri a transmis delicventul organelor de drept în vederea stabilirii împrejurărilor exacte de comitere a infracţiunii şi luarea măsurilor legale ce se impun conform legislaţiei naţionale.